AGILITY

Nybörjare

 

Agility - sporten som nästan alla hundar gillar. Är du sugen på att lära dig mer? Agility är bra för de flesta, oavsett om man vill tävla, aktivera sin hund eller hjälpa hunden att få bättre självförtroende.

På den här kursen går vi igenom alla hinder som ingår i agility samt hur vi kan lära in dem. Vissa hinder kommer vi att jobba mer med, andra kommer vi påbörja inlärningen av. Vi kommer jobba mycket med hur vi belönar våra hundar för att underlätta för dem att göra rätt.

Kursen innehåller praktik blandat med teori och anpassas efter deltagarnas behov.

Förkunskaper: Hunden ska ha fyllt ett år och kunna arbeta lös bland andra hundar.

Datum: 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6

Tid: 19.30-21

Plats: Svenska HundsportsAkademin, Högsta

Instruktör Marie Andersson

Pris 1800:-

 

Nybörjare


Kursen är för dig som vill komma igång med din agilityträning och börja utforska allt underbart roligt som finns i den världen. Du har din första hund eller du har en ny hund som ska drillas och bli mer ännu mer fantastisk! Vi går igenom hur man lär in alla hinder, bra lekar och övningar för att kunna träna agility och några övningar för att kunna hålla hunden i bra form så att den håller länge och inte skadar sig.

Vi bygger självförtroende och glädje i alla övningar vi gör. Vi kommer att jobba mest med hopphinder, däck, tunnel, långhopp och oxer, hur man lär in och tränar dem bäst för att hunden ska förstå, vilja utföra och med glädje följa med på det vi hittar på. Vi påbörjar inlärning av slalom och kontaktfältshinder, ni får med er flera verktyg, metoder och ideér på hur dessa ska läras in. Dessa hinder är de mest kluriga med roligaste och kräver nästan en hel kurs var och ett för sig.

Kursens innehåll anpassas även efter din nivå och önskemål. Vi varvar teori och praktik. Förkunskaper, hunden bör vara ca 1 år gammal (vid tveksamheter hör av dig direkt) och ha viss allmänlydnad för att kunna ta till sig kursen bäst.

 

Datum: 27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7

Tid: 18.00-19.30

Plats: Svenska HundsportsAkademin, Högsta

Instruktör Maria Fondelius

Pris 1800:- 


 

Agility Fortsättning

 

Nu har du och din hund gått en nybörjarkurs, ni har sett en del av agilityvärlden tillsammans och vill lära er mer!

I den här fortsättningskursen går vi igenom de vanligaste bytena och svängarna som man behöver kunna för att genomföra en agilitybanan tillsammans. Mest fokus ligger på handling (hur man för hunden runt på en bana) och att se hundens linje. Vi behöver kunna hjälpa hunden att utföra banan så snabbt och säkert som möjligt. Vi fortsätter också med hinderinlärning som anpassas efter din och din hunds behov. Så klart jobbar vi också med bra övningar för att kunna träna agility och några övningar för att kunna hålla hunden i bra form så att den håller länge och inte skadar sig. Vi bygger självförtroende och glädje i alla övningar vi gör. Vi varvar teori och praktik.

Förkunskaper: Hunden bör ha grundfärdigheter på olika hinder, kunna leka/ta emot belöningar och kunna arbeta utan koppel.

Datum: 27/5, 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, 1/7

Tid: 19.30-21.00

Instruktör Maria Fondelius

Pris: 1800:-

 
 

Handlingskurs inför klass I

På den här kursen fokuserar vi på handling och jobbar mest med hopphinder och tunnlar. Vi bygger en bana som vi sedan banvandrar, kör, analyserar och kör igen.

Varje ekipage fördjupar sig i olika delar av banan eller helheten beroende på vilken nivå de är på. Vi jobbar mestadels med grundläggande byten men vissa mer avancerade byten kan smygas in under kursens gång.

Kursen innehåller praktik blandat med teori och anpassas efter deltagarnas behov.

Förkunskaper: Hunden kan hopphinder och tunnlar

Datum: 25/5, 1/6, 8/6, 15/6, 22/6, 29/6

Tid: 18.00-19.30

Instruktör Marie Andersson

Pris: 1800:-

ÖPPEN TRÄNING AGILITY

 

Från nybörjare till klass 3, kom och träna på det du behöver på vår inhägnade agilityplan!

Datum: 3/6 och 17/6

Tid: 18.00-19.30

Plats: Svenska HundsportsAkademin

Pris: 250:-

Instruktör: Maria Fondelius